Wat houden de verschillende drukwerkwerktechnieken in?

Hieronder staat per druktechniek uitgelegd wat het inhoud. Mocht je willen weten welke drukwerktechniek per product mogelijk is. Bekijk dan voor extra informatie op de pagina ‘Welke drukwerktechnieken bieden jullie?

Hot-foil druk
Hierbij wordt door middel van verhitting van een metalen stempel een (standaard) gekleurd folie in het product gedrukt. Hierdoor komt de folie in licht reliëf in de doos gedrukt te staan.

De meest gebruikte foliekleuren zijn: wit, zwart, zilver, goud (allen in mat en glanzend verkrijgbaar), maar ook zijn diverse andere kleuren, zoals rosé-goud, koper, regenboog-zilver en diverse kleuren metallic verkrijgbaar. Hieronder zie je voorbeelden van producten bedrukt met foliedruk.

Foliedruk

Zeefdruk
Hierbij wordt een zgn. raamwerk gemaakt. Deze wordt over het product gelegd en het inkt wordt over het raamwerk “uitgesmeerd” Het inkt wordt overgebracht op het product door de openingen in het raamwerk. De gebruikte inkten heten Pantone inkten. Elke gewenste Pantone-kleur (PMS-kleur) is mogelijk met uitzondering van fluor-kleuren en bepaalde metallic inkten. Bekijk hieronder enige voorbeelden van producten bedrukt door middel van zeefdruk.

Zeefdruk


Digitaal-druk
Bij digitaal-druk worden producten door middel van een speciale printer bedrukt. Deze druktechniek wordt gebruikt als men een full colour bedrukking wil of een gedetailleerde meer-kleuren afbeelding bedrukt wil hebben. Hieronder zie je verschillende voorbeelden van producten digitaal bedrukt.


drukwerk afbeeldingen2


Flexodruk
Bij Flexodruk worden de Pantone-inkten worden door middel van een flexibel stempel (polymeer) overgebracht op het papier, karton of plastic. Denk hierbij aan een ouderwetse handstempel. Het principe is hetzelfde. Bekijk hieronder voorbeelden van producten, bedrukt door middel van flexodruk techniek. 

drukwerk afbeeldingen


Offset-druk
Offsetdruk werkt bijna hetzelfde als flexodruk, alleen wordt hier met een metalen drukplaat gewerkt in plaats van polymere drukplaten. Hierdoor kan veel fijner en dus gedetailleerder gedrukt worden. De bedrukking wordt mooier. Bekijk hieronder voorbeelden van producten bedrukt door middel van offset-druk. 

Offset-druk